​Zet die #MilkCrateChallenge maar uit je hoofd

Beetje gevaarlijk.

Misschien kun je het beter laten. Het heeft besloten om filmpjes van de #MilkCrateChallenge te verwijderen.

Het idee van de #MilkCrateChallenge is dat er buiten melkkratjes worden opgestapeld waarbij een piramide wordt gevormd. Het idee is dat mensen de piramidevorm dan als een soort trap gebruiken om helemaal naar de leading te komen en er weer goed af te komen. Mensen doen het dus vooral voor de aandacht en de likes.

Hoewel het voor sommigen enorm vermakelijk is om te kijken hoe mensen op hun giechel gaan, voel je het al een beetje als je naar de filmpjes kijkt: het is een beetje alsof je naar een auto-ongeluk kijkt. Je weet dat het gevaarlijk is, maar niet hoe mensen er vanaf komen.

Een woordvoerder van TikTok zegt tegen Business Insider: “TikTok verbiedt inhoud die gevaarlijke handelingen promoot of verheerlijkt, dus we verwijderen videos en leiden zoekopdrachten om naar onze communityrichtlijnen om dergelijke inhoud te ontmoedigen. Wees voorzichtig in je gedrag, zowel online als offline.” Hierop heeft het dan ook besloten om zowel de hashtag #milkcratechallenge als #cratechallenge offline te halen. Daar is het wel wat laat mee: er zijn 71 miljoen views op pass away hashtags.

#MilkCrateChallenge

Gezocht: nieuwe difficulty

Het heeft besloten om filmpjes van de #MilkCrateChallenge te verwijderen. Het idee is dat mensen de piramidevorm dan als een soort trap gebruiken om helemaal naar de top te komen en er weer goed af te komen. Mensen doen het dus vooral voor de aandacht en de likes. Hoewel het voor sommigen enorm vermakelijk is om te kijken hoe mensen op hun giechel gaan, voel je het al een beetje als je naar de filmpjes kijkt: het is een beetje alsof je naar een auto-ongeluk kijkt.

Aan de andere kant is het wel voor te stellen dat mensen op zoek zijn naar een leuke nieuwe difficulty om social media over te nemen. Vorig jaar hadden we de populaire Jerusalema-challenge die er onder andere voor zorgde dat mensen in de zorg zichzelf als group konden laten zien, wat zeker in de strijd tegen het coronavirus een enorm sterk statement was.